14/1/09

L'hàbit fa el monjo?

Com que he aparcat les exploracions en benefici de les pintures, que aviat podreu veure però que em tindran absort reclòs al "taller" durant el proper mes, he rescatat unes fotos d'aquestes curioses que l'any passat van quedar pendents d'incloure a algun lloc o altre.

Aquí no són cap raresa, tot al contrari, és molt freqüent veure gent vestida amb aquest tipus de roba. Potser ja us heu fixat en altres cròniques que quan hi ha celebracions la gent s'acostuma a vestir amb una mateixa tela. Depèn de la celebració pot ser una tela només amb sanefes, però quan es tracta d'una festa tipus dia de la dona o dia de l'ensenyant la vestimenta es converteix en un cartell propagandístic ambulant.

I encara hi ha casos més extrems com són els vestits que homenatgen a una persona, com en els exemples de les dues fotos d'aquí baix, amb els retrats del Papa (que té una visita programada i molt esperada aquí), o del president Paul Biya (potser perquè com que no para mai pel seu país així la gent no l'oblida).
Són costums que em van cridar força l'atenció al arribar. És veritat que a nivell mundial hi ha coses similars, penso en imatges de grups de música, o en el fenomen Obama tinc entès que ha originat tot un mercat de vestimentes amb la seva imatge (i que aquí també ha arribat), però l'estil camerunès, tant kitsch, és insubstituïble. És de les coses que trobaré a faltar... veure.