30/12/07

17-10-2007 Pis


Ja fa més de tres setmanes que estem per aquí.
Avui us explicaré una mica com van les coses pel pis.

Ahir al matí, passejant pel centre, vam topar amb una botiga amb un munt de coses per la llar. Va ser un regal caigut del cel perquè hi vam trobar objectes introbables tals com una cortina per la dutxa o una fregona amb la seva galleda! Després, més enllà, hi havia un “tot a 1.500Fc” (poc més de 2€) on també vam comprar diverses coses per la llar. I és que al nostre barri hi ha un parell de supers, però molt minis.

Ara estem començant l’etapa de decidir on va cada cosa i quines coses fan falta.
Per exemple, hem decidit posar un sofà ben gran i comfortable, per fer bones migdiades, però també per quan vinguin visites i fem cinefòrum...
Doncs aquí no hi ha IKEA, sinó una cosa molt millor. Vas al barri dels artesans de mobles, vas mirant els diferents locals, amb la gent treballant a l’aire lliure, i els mobles exposats de qualsevol manera per la vorera, et decideixes per un d’ells i els expliques el que vols. Aleshores et treuen el catàleg d’IKEA d’enguany, i et demanen que especifiquis el model, dimensions… Amb la ventatja que pots fer els canvis que vulguis. Després ve el moment del regateig, que sempre és millor si algú abans t’ha orientat sobre els preus habituals de cada cosa.
Nosaltres hem anat a parar amb un artesà que ens ha semblat honest. Fins i tot ens va acompanyar a una botiga on venen tela bé de preu, per fer les fundes dels coixins.
Aquí tot pot ser personalitzat! El meu coixí de dormir, per exemple m’el van fer al carrer en 5 minuts, rebentant-ne un de gran i cosint-lo a la mida que els vaig dir. Per quatre rals et fas un vestit, unes cortines, el què sigui.

I res, ens hi sentim a gust al nostre piset.
Dormim bé, tot i que potser canviarem el matalàs, que és d’espuma i es noten les fustes de sota. Però durant la nit no hi ha ni un soroll!
La cuina no és cap meravella, però tenim fogons, nevera, i dos piques, i la majoria d’àpats ja els fem a casa.
Del menjar ja en parlaré un altre dia. Gana no passem, però amb algunes coses curioses sí que ens trobem, com per exemple fer-nos la llet cada matí, que la comprem en pols ja que és molt més barata.

A part de mobiliari, falta rascar un munt de taques de pintura que hi ha per tot arreu, però com que el pis és enorme ho anirem fent poquet a poquet.
També ens ha de venir l’electricista a resoldre uns “problemillos”. Hi ha diversos interruptors creuats entre ells, de manera que a vegades des de la cuina s’encenen els llums de la sala, i després hi ha un interruptor que encén el llum del balcó o bé el del menjador, però sempre queda encès un dels dos!!! La veritat és que com que nosaltres no hem de pagar l'electricitat, la cosa fa una certa gràcia.
Tenim també una pugna amb alguna cucaratxa, unes vespes i unes formigues que pretenen reclamar el pis com a seu….
Cosetes que ens donen vidilla.

Ah, i ahir a la tarda ens vam posar a decorar una paret, i mig en broma mig en serio deu ni do l’obra que va sortir! Us adjunto la foto, perquè opineu.

Salutacions!!!