4/10/08

Barcelona-Zurich-Douala-Younde (El retorn)

Avui, crònica en imatges: el viatge Barcelona-Zurich-Douala-Yaounde.

Al ser un vol que sortia al matí m’ha permès observar per primera vegada tot el trajecte. Aquí val unes imatges escollides que en mostren la diversitat.

Uns núvols de tardor per començar. A baix plovia, però a dalt no.



Després fan aparició unes muntanyes suïsses impressionants, amb la cota de neu ben visible. Neu que aviat ens quedarà moooolt lluny.




Un cop atravessat aquest bassal anomenat Mediterrani arriba de seguida el desert, muntanyós al principi, però ben pla i erm al cap de poc, i continuarà així durant un bon grapat d’hores. Sembla impossible que hi visqui gent, i no obstant deu ni do d’els nuclis de gent que s’hi veuen, més o menys dispersats, units per carreteretes llarguíssimes i quasi cobertes per la sorra, amb tot de bifurcacions que podrien significar la vida o la mort per algun foraster que s’hi trobés perdut.


He triat una imatge amb uns petits núvols insignificants però que deuen suposar petits instants de felicitat pels que estan allà baix.




El desert fa venir son. Al despertar els núvols han guanyat terreny, ens trobem ja sobre la selva. Arribant a Douala observem meravellats el Mont Camerun, que amb els seus més de 4.000 m treu mig cos per sobre els núvols, per mirar-nos fit a fit, com desafiant-nos a que tornem a intentar fer el cim.


Amb el sol ja ponent-se, aprofito l’instant d’iniciar la maniobra d’aterratge per captar unes imatges dels voltants de Douala. La selva, el riu... es troben a pocs quilometres de la ciutat.




Les darreres dues imatges mostren la vivenda típica dels camerunesos. Potser el 80% de la superficie de les ciutats és així, cases baixes i senzilles, agrupades en grups familiars sense massa ordre.



Pel que sembla molts terrenys han estat venuts fraudulentament, i es construeix sense cap control urbanístic, i clar, com es pot veure a la darrera foto, amb les pluges torrencials tan freqüents no és extrany que barris sencers quedin inundats durant uns quants dies.