29/2/08

Parc de Mfou i crisis al Camerun

Hola a totes i a tots! La cosa ha estat una mica moguda aquests darrers dies al Camerun. Hi ha hagut vaga de taxistes, que va començar de manera pacífica el dilluns però que dimarts va convertir-se en aldarulls greus a Douala (capital econòmica) i dimecres es van estendre a Yaoundé (capital política).
Hi ha hagut manifestacions espontànies, amb enfrontaments amb la policia i exèrcit pels carrers. Barricades, cotxes cremats, gasolineres assaltades, i fins i tot morts... Un sidral considerable!
Nosaltres vam seguir la consigna de l'ambaixada de no sortir de casa.
Ahir a la tarda la situació ja semblava molt calmada, i aquest matí els taxis ja circulaven de nou. Tot sembla haver tornat a la normalitat, i avui hem pogut sortir sense problemes.
De totes maneres hi ha una manifestació convocada per demà dissabte a Douala, i estem tots a l'expectativa de com anirà tot plegat...

Properament penjaré una crònica més detallada dels esdeveniments, així com unes fotos que vaig poder fer amb el teleobjectiu des de casa.

Però avui prefereixo penjar unes fotos simpàtiques que vaig fer dissabte passat al parc de Mfou, una reserva de simis que hi ha no gaire lluny de la ciutat, i que és una espècie de Juràssic Parc però amb monos, goril.les i ximpanzès.
Veureu a les fotos que la veïna Rosa i la seva filla Teresa ens van acompanyar, i que es van vestir com si anessin de compres al Passeig de Gràcia.
Mira que els ho havíem dit que anàvem a la selva...