2/1/08

7-11-2007 Atelier


Tot d’una m’he vist molt ocupat. El centre cultural espanyol ha organitzat un taller de pintura per a joves artistes camerunesos, de l’u al quinze de novembre, i m’hi he pogut infiltrar com a artista convidat.

És genial. Em porta records de quan fèia Belles Arts. Només cal veure les fotos. Cada dia, a les nou del matí, ens trobem a un local vell i atrotinat que ens ha llogat Africrea, una associació cultural, i fem tot el cerimonial de salutacions, de donar-nos la mà, demanar-nos si hem dormit bé… etc.

Hi ha bon rotllo amb els participants. Són vuit nois i dues noies d’entre vint i trenta anys, la majoria d’ells extrovertits i alegres. Alguns molt bromistes. De seguida m’han acollit la mar de bé. A tres d’ells ja els havia conegut a una exposició i els havia anat a visitar al seu taller.

L’objectiu del taller és per un cantó ensenyar tècniques per construir els bastidors i les teles (que sovint es fa de qualsevol manera), mostrar-los el ventall de pintures que resisteixen millor el pas del temps… i també altres qüestions més teòriques com el tema, la funció de l’art… etc.

(continuarà...)